• ASIAKASPALVELU 050 3053 189
  • ASIAKASPALVELU 050 3053 189

Tiesitkö, että urheilu ilman asianmukaisia liivejä voi vahingoittaa rintojen sidekudosta ja nopeuttaa rintojen löystymistä. Pienikin rinta joutuu kovalle koetukselle lajeissa, joihin kuuluu hyppyjä ja nopeita liikkeitä.

Urheiluliiviä miettiessä kannattaakin ottaa huomioon, minkälaiseen urheiluun liivit tulevat. Kevyeen urheiluun usein riittää liivit pienemmällä tuella, koska rinnat liikkuvat vähän urheilun aikana. Kannattaa muistaa kuitenkin, että yleensä isompikoiselle rinnalle on myös hyvä ottaa tukevat liivit, myös kevyeen urheiluun.

Hyvät urheiluliivit peittävät rinnan kokonaan, myös sivulta. Rinnan ei missään kohdin saisi tulla ulos kupista, eli niin sanotusti ei saisi pursottaa mistään kohtaan. Kaikissa liiveissä, niin myös urheiluliiveissä liivin alareunan pitää olla vaakatasossa. Jos liivit nousevat takaa liian ylös, on todennäköisesti liian suuri ympärys, joten kannattaa kokeilla liivin vastaavuuskokoa. Urheiluliivin kuuluu olla napakka, mutta ei niin, että se vaikuttaa liikkumiseen sekä hengittämiseen. Kannattaa myös ottaa huomioon, että monesti voimme myös turvota jonkin verran urheillessa, joten liian tiukat liivit alkavat pikimmiten ahdistamaan.

Liian suuret liivit taas eivät tue tarpeeksi rintaa ja monesti urheilusuorituksen aikana ne pääsevät liikkumaan ja mahdollistaa hiertymien syntymisen.

Kannattaa suosia liivejä, joissa olkaimet on säädettävissä. Hyvä napakkuus on, kun sormi mahtuu olkaimen ja olkapään väliin. Olkaimet joutuvat myös koetukselle, joten niiden napakkuutta kannattaa aina välillä tarkistaa, etteivät ne pääse liiaksi löystymään.

Kun liivit ovat oikean kokoiset ne tukevat rintaa kaikissa tapahtuvissa liikkeissä niin sivu- kuin pystysuunnassakin. Ennen kaikkea urheileminen on mielekästä.

Urheiluliivien käyttöön vaikuttaa pääasiallisesti, kuinka usein urheilee, mutta myös esim. hiki ja lika vaikuttavat käyttöikään, joten liivit kannattaa pestä usein ja jättää huuhteluaine kokonaan pois. Liivien on myös hyvä antaa välillä huilata, siksi suositus onkin kolmen liivin taktiikka (yhdet käytössä, yhdet pesussa ja yhdet huilaamassa). Hyvätkään liivit eivät ole ikuisia, joten niiden kunto kannattaa tarkistaa aika ajoin. Myös meidän kroppamme muuttuu, joten sama kuppikoko ja ympärys on harvoilla saman koko aikuisiän.

Parhaiten löydät urheiluliivin sovittamalla. Jos et tiedä kokoa, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluun, niin katsotaan sinulle oikea koko.

Urheilu